RTÜK Başkanlığına Davut Dursun seçildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Temmuz 2009 12:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) başkanlığına Prof. Dr. Davut Dursun seçildi.

RTÜK'te başkanlık seçimlerinin ardından toplantı salonundaki düzenlenen basın toplantısı Dursun'un başkan olmasına karar verildiği bildirildi.

DURSUN'UN ÖZGEÇMİŞİ

Artvin'in Borçka ilçesinde 1953 yılında doğan Dursun, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesinde lisans, İktisat Fakültesi Siyaset İlmi Enstitüsünde yüksek lisans ve Sosyal Bilimler Enstitüsünde doktora öğrenimi gördü.

Milli Eğitim Bakanlığında sınıf öğretmeni ve okul yöneticiliği, Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde Araştırma Görevlisi olarak çalışan Dursun, bir uluslararası yayıncılık ve araştırma kurumunda modern dönem Türk ve İslam dünyası sahasında editörlük ve ansiklopedi madde yazarlığı görevlerini yürüttü. Dursun, Sakarya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Siyaset ve Sosyal Bilimler Ana Bilim Dalında da öğretim üyeliği yaptı.

TBMM tarafından 13 Temmuz 2005'te RTÜK Üyeliğine seçilen Dursun'un, Türk siyasal hayatı, modern dönemdeki sorunlar ve süreçlerle ilgili yayımlanmış çalışmaları, çevirileri ve ansiklopedi maddeleri bulunuyor. Türk demokrasisinde krizler üzerinde belgesel türü çalışmalar yürüten Dursun'un "Osmanlı Devletinde Siyaset ve Din", "İslam Dünyasında Dayanışma Hareketleri", "Ortadoğu Neresi?", "İslam Dünyasında Entegrasyon Hareketleri", "Demokratikleşemeyen Türkiye", "Ertesi Gün/Demokrasi Krizlerinde Basın ve Aydınlar", "27 Mayıs Darbesi", "Siyaset Bilimi", "12 Mart Darbesi", "12 Eylül Darbesi" adlı eserleri bulunuyor.

RTÜK Başkanvekili İlhan Yerlikaya oldu

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK)Başkanvekilli'ği görevine İlhan Yerlikaya seçildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber